KÜTAHYA / TAVŞANLI - Balıköy Ortaokulu

May

Okulumuz öğretmnenlerinin her yönden gelişen ve değişen eğitim-öğretim sistemine uyum sağlamaları , farklı proje , eğitim öğretim tekniklerinin öğrenilerek derslerde öğrenci bazlı öğretimi geliştirmek adına İngilizce Öğretmenimiz İbrahim Kesmez Tarafından STEM eğitimi verildi.

Eğitimin sonunda etkileşimli olarak örnek uygulamalarımızı tamamladık.

Nis

Pandemi dolayısıyla son 2 yıldır okullarımızda kutlayamadığımız 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını bu yıl tüm çoşkumuzla kutladık.

Meclisimizin açılışının 102. yıl dönümünü gösteriler şiirler, piyesler ve yarışmalarla kutladık ve hepbirlikte YAŞASIN 23 NİSAN dedik.

Nis

Öğretmen olarak öğretmenin ne derce kıymetli olduğunu bildiğimiz kadar öğrenmeninde önemini çok iyi biliyoruz.

Bu kapsam da hem mesleki anlamda öğrencilerimize daha yeterli olabilmek hem de bireysel olarak kendimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. bakanlığımızın uzaktan eğitimleri başta olmak üzere farklı eğitimlere katılarak her daim insanın yeni şeyler öğrenerek kendini ve çevresinş geliştireceğine inanıyoruz

Mrt

Öğrencilerimizin kendi el emekleriyle hazırladıkları çalışmaları Kültür Sanat Günleri kapsamında sergi haline getirerek sergiledik. Sergimizin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salim KARABAOĞA ve Şube Müdürümüz Sayın Sedat Cumali KOCA tarafından gerçekleştirdi. Sanatsal faaliyetlerimiz öğretmenlerimizin rehberliğinde devam etmektedir. Çalışmalarıyla katkıda bulunan tüm öğrencilerimizi kutlarız.

Mrt

Tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılan deprem tatbikatımız.

Ülkemiz bir deprem kuşağı, bunun bilincindeğiz.

Bu bilinçe öğrencilerimizle birlikte deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında bilmeleri gerekenleri uygulamalı şekilde tatbik ettik.

Mrt

Kadın ;yeryüzünde gördüğümüz her şeyin eseridir.

Kadınlarını geride bırakan toplumlar geride kalmaya mahkumdurlar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle okulumuzda görev yapan meslektaşlarımız nezlinde tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun.

Şbt

Okumak ve okuduğunu anlamanınn  önemini bilerek bu konudaki çalışmalarımızı hız kesmeden devam ediyoruz. Okuduğunu anlamak , kendini ifade edebilen, yaşadıklarını tüm ayrıntılarıyla düzgün cümlelerek kurarak ifade edebilen öğrenciler hayatlarında daha başarılı olacak. bu kapsamda okumanın ve okuduğunu anlamanın önemini her daim öğrencilerimize anlatmaya devam ediyoruz.

Şbt

Kızılay ekibini okulumuzda misafir ettik.Okul personelimiz ve velilerimizin katılımıyla Kızılay kan bağışı kampanyası kapsamında okulumuza çağırdığımız ekibe kanlarımız vererek ihtiyaç sahibi kişilere ulaşması için kanlarımızı teslim ettik.

Şbt

Okulumuzda Hekim Sinan Bitki tanıtım günleri kapsamında öğrencilerimize her derdin devası ve ana kaynağı olan bitkileri, özelliklerini ve vücudumuz için hangi bitkilerin nelere şifa olduğuyla ilgili öğrencilerimizin yaptığı araştırmaları arkadaşlarıyla paylaştılar. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize bu bağlamda şifa dolu sağlıklı günler dileriz.

Şbt

Kimi zaman kendimizi ifade edebilmenin en iyi yolu şiirlerdir.Türk Edebiyatında önemli yere sahip olan bazı şairlerimize ait şiirleri öğrencilerimizle birlikte tiyatral anlamda da görsellerini hazırlayarak öğrencilerimizi ,şiiri ve şairlerimizi yakından anlayıp kavrayatabilmek adına Şiir Dinletisi düzenledik. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi kutlarız.

Ock

Okulumuz 7. sınıf öğrencileri okulumuzdaki diğer öğrencilere Hekim Sinan bitki Tanıtım Günleri kapsamında doğal şifa unsuru olan bitkilerin özeliklerini ve hangi rahatsızlıklara karşı etkili olduğuna dair bilgilendirmelerde bulundular. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi kutlarız.

Ock

Balıköy Ortaokulu olarak velilerimize evde güvenli internet kullanımıyla ilgili çevrimiçi bilgilendirmelerde bulunduk. Öğrencilerimizin ve velilerimizin teknolojiyi kullanırken dikkat etmeleri gereken konularda bilgi aktarımında bulunduk. İnternet kullanımının güvenli şekilde sağlanarak kullanıldığında öğrenci bazında gelişiminin önemine dikkat çekildi.Çocukların kullandıkları teknolojik aletlerde kullandıkları sosyal medya hesaplarını nasıl güvenli hale getirilmesiyle ilgili bilgi akışının sağlandığı , katılımın yüksek olduğu bir toplantı oldu. Katılan veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

7.Sınıf velilerimize yönelik LGS bilgilendirme toplantımız.

Ock

Velilerimize yönelik güvenli internet kullanımıyla ilgili bilgilendirmemiz olacak. Teknoloji çağının vazgeçilmezi olan internet ve sosyal medyayı öğrenci ve velilerimizin dahah güvenli olarak uygun platformları kullanabilmeleri adına siz değerli velilerimize bilgi vermek amacaıyla çevrim içi toplantımıza hepinizi bekliyoruz.

Ock

Her aya bir kitap belirleyip , ay sonunda o ayın kitabıyla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim ettik.