KÜTAHYA / TAVŞANLI - Balıköy Ortaokulu

May

Okulumuz öğrencilerinin davranışsal ve akademik açıdan gelişimlerini yakından takip etmek, eksik olduğu konularda öğrencilerimize rehberlik etme, onları daha yakından tanıyarak hayata daha güçlü hazırlamak, yaşadıkları sorunları birlikte üstesinden gelmek için rehberlik ve yönlendirme çalışmalarına devam ediyoruz.

Nis

Her yıl 14 Mart' ta yapılan ''Dünya Pi Günü okulumuz matematik öğretmeni Hasan Hüseyin DAŞDEMİR tarafından birçok etkinlikle kutlandı.

Nis

Matematik Oyun Günü etkinlik kapsamında; öğrencilerimiz matematik ve oyunun eğlenceli ve meraklı dünyasında keyiflice vakit geçirdiler. Bireysel ve Grup yarışmalarında kazanmanın öğrenmenin ve bilgi paylaşımının tadına vardılar.

Nis

Cahit Arf1910 – 1997 yılları arasında yaşamış dünyaca ünlü matematikçidir. Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılımasında ortaya çıkan ve kendi adıyla anılan “Arf Sabiti“, “Arf Halkaları” ve “Arf Kapanışları” gibi terimleri bularak, matematik ve bilim dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur.. Alman matematikçi Helmut Hesse ile birlikte, Hesse-Arf Kuramı’nı geliştirmiştir.

Balıköy ortaokulu olarak ünlü bilim adamımız Cahit ARF' ı tanıtmak ve Matematik farkındalığını öğrencilerimize aşılamak için Cahit ARF bigi yarışması düzenledik.

Mrt

ÖĞRENCİLERİMİZ UZAK DOĞU MATEMATİK ETKİNLİĞİ İLE MATEMATİK DERSLERİNE EĞLENCE KATIYORLAR...

Mrt

5. sınıf öğrencilerimiz Din ve Ahlak Eğitimi dersi kapsamında camileri ziyaret ederek caminin bölümlerini tanıyıp cami içinde etkinlikler gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizin caminin iç ve dış yapısını, bölümlerini tanıması, caminin iç ve dış yapısındaki alanların hangi amaçla kullanıldığını kavraması için düzenlenen ziyarette öğrencilerimiz bilgilendiler.

Mrt

Balıköy Ortaokul Öğrencilerimiz katıldıkları bilgi yarışmasında hem eğlenerek öğreniyor hem de bilgi alışverişinde bulunarak grupla hareket etmenin sorumluluk ve bilincine varıyolar.

Ock

Öğrencilerimizlikle birlikte ''Temiz Sınıf, Temiz Okul Daha Sağlıklı Yaşamlar'' sloganıyla; çevreye karşı duyarlılığı arttırmak, sağlıklı yaşamın önemini anlamak, daha sağlıklı eğitim öğretim alanları yaratmak için  ''Temiz Sınıf'' etkinliklerimize son hızla devam ediyoruz.

Ock

Yabancı dil etkinliği ile vücudmuzun parçalarını ingilizce karsılığıyla öğreniyor, yabancı dil haznemizi eğlenceli şekilde genişletiyoruz.

Ock

İngilizce derslerimiz; akıllar da ve damaklar da iz bırakarakak, öğrencilerimizle yabancı dil öğrenmenin eğlenceli yönlerini keşfederek, devam ediyor.

Ock

Okulumuz öğrencileri ingilizce şiir okuyabiliyorlar. Yabancı dil öğrenirken, öğrenmenin eğlenceli yönlerini farkediyorlar.

Ock

Öğrencilerimizden ingilizce köşesi...Yaparak, yaşayarak yabancı dil öğreniyoruz.

EGEP YABANCI DİL EĞİTİM KAPSAMINDAKİ '' WORD CARDS WITH NUMBERS'' ETKİNLİĞİ

EGEP PROJESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ  KAPSAMINDAKİ '' PICTURE DICTATION'' ETKİNLİĞİ